Mies rakensi tosielämän Thorin vasaran – kukaan muu ei pysty nostamaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvelin Avengers: Age of Ultron -elokuvassa nähtiin kohtaus, jossa supersankariryhmän jäsenet yrittivät yksi kerrallaan nostaa Thor-hahmon kuuluisaa Mjölnir-vasaraa. Tämä ei tietenkään onnistunut, sillä ainoastaan Thor itse oli myyttisen aseen arvoinen.

Nyt Allen Pan -niminen amerikkalaismies on valmistanut tosielämän Thorin vasaran, jonka ainoastaan hän voi nostaa maasta. Videolla nähdään, kuinka ohikulkijat yrittävät turhaan tarttua kadulla lepäävään Mjölniriin nostaakseen sen.

Vasara syntyi maagisten voimien sijaan Allenin teknisen taituruuden ansiosta. Mjölnirin päässä oleva sähkömagneetti pitää aseen jykevästi paikallaan, ja aktivoituu silloin kun joku koskee sen varteen. Varressa olevat sensorit kuitenkin tunnistavat Allenin omat sormenjäljet, eikä sähkömagneetti aktivoidu hänen itsensä tarttuessa siihen.