Näin tarkastat tietokoneen uuden kumppanisi varalta

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisen median käyttäjätilit ovat henkilökohtaisia. Silti monella on tapana, että tallentaa salasanansa esimerkiksi perheen yhteiselle tietokoneelle. Asiassa ei ole mitään väärää, mikäli on muistanut tarkastaa tilinsä utelijaiden silmäparien varalta.

Kaikki ovat joskus keskustelleet tietokoneen välityksellä arkaluonteisista ja hyvin henkilökohtaisista asioista. Kun on muuttamassa yhteen uuden kumppanin kanssa, tulee tietokoneen sisältö tarkastaa kuntoon. Sivuhistorian lisäksi kannattaa poistaa myös automaattinen täytön muisti. Tällöin tuore asuintoverisi ei saa tietää kaikista perversseistä pornosivustoista, joilla olet vieraillut – ainakaan vielä tässä vaiheessa parisuhdetta.

Facebookista kannattaa poistaa kaikki keskustelut vanhojen heilojen kanssa. Lisäksi sosiaalisen median siivousoperaatioon kuuluvat profiilin statushistorian karsiminen entisistä kumppaneista sekä yhteisten valokuvien arkistoiminen.

Yhteisiä valokuvia exän kanssa saattaa olla myös muualla tietokoneen uumenissa. Nekin on hyvä poistaa, kuten myös kaikki entisen kumppanin omat kansiot ja tallennukset. Entäpä työpöydän taustakuva? Poista, mikäli siinä komeilee entisestä parisuhteestasi muistuttavaa materiaalia.