Luulitko nähneesi Lontoon? Tässä neljä salattua nähtävyyttä

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkaoppaat kertovat aina samat asiat. Niissä esitellään hieman matkakohteen historiaa, sitten luetellaan suosituimmat nähtävyydet, kerrotaan tapakulttuurista ja lopulta annetaan käytännön vinkkejä ravintoloissa syömiseen ja hotelleissa yöpymiseen.

Jokaisesta matkakohteesta löytyy kuitenkin jotain, mitä ei kerrota yleisesti. Sen saa helpoiten tietoonsa tutustumalla paikallisiin ihmisiin. Nyt paljastamme muutaman mielenkiintoisen paikan Lontoosta, joita on kuvailtu jopa salaisiksi nähtävyyksiksi.

Ensimmäisenä esittelemme Sunborn Yacht Hotelin, joka on varsinainen hotellien jalokivi. Se sijaitsee Royal Victoria Dockilla. Laivaan rakennetussa hotellissa on 136 upeasti sisustettua huonetta.

Lontoon Sohossa on puolestaan seitsemän nenän muotoista patsasta, joiden tarkoituksena on protestoida valvontakameroiden vahtimista kaupungissa. Patsaat on tehnyt taiteilija Rick Buckley. Neniä on ollut alunperin 35.

St. Thomasin sairaalan operointihuone on tiettävästi Euroopan vanhin leikkaussali. Tilaa on käytetty viktoriaanisena aikakautena myös opiskelutilana, jossa lääketieteen opiskelijat ovat saaneet seurata potilaille tehtyjä operaatioita reaaliaikaisesti. The Old Operating Theatre Museum sijaitsee St. Thomasin kirkon läheltä.

Mikäli haluaa tutustua Lontooseen maan alla, kannattaa suunnata kulkunsa maanalaisiin kammioihin. Chislehurst Caves tarjoilee maanalaisista luolista syntyvän labyrintin. Luoliin pääsee tutustumaan pikkurahalla, Daily Mail vinkkaa.