Näin ihminen kehittyy seuraavan 1 000 vuoden aikana – pelottava ennuste?

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiskunta on muuttunut tuhansien vuosien saatossa paljon niin ulkonäöltään kuin ominaisuuksiltaankin. AsapScience on tehnyt mielenkiintoisen ja havainnollistavan videon siitä, miten ihmisyys jatkaa kehittymistään ja miltä ihmiskunta tulee mahdollisesti tuhannen vuoden kuluttua näyttämään.

Ympäristö, ihmisten tavat ja keksinnöt muokkaavat ihmistä. Lääketieteen kehittyessä ja terveyteen liittyvän tietoisuuden noustessa ihmisten elinikä jatkaa pitenemistään. Ihmisten keskimääräinen pituus on jo noussut kymmenen senttimetriä, mutta se tulee luultavasti nousemaan vieläkin enemmän.

Ympäristön muuttuessa, ilmastonmuutoksen jatkuessa ja auringon säteilyn lisääntyessä ihmisten ihonväri tulee luultavasti tummumaan. AsapScience kertoo myös teknologien kehittyvän jatkuvasti siihen suuntaan, että jonkin ajan kuluttua ihmiset voivat asentaa itseensä pieniä siruja tai laitteita, jotka aktiivisesti estävät erilaisten sairauksien kehittymistä.

Ulkonäkökeskeisyyden kasvaessa ihmiset tulevat näyttämään entistä kauniimmilta, koska ihmiset pariutuvat yhä enemmän ulkonäön perusteella. Ilmaston lämmetessä ihmiset tulevat luultavasti olemaan pidempiä ja hoikempia, koska silloin keho kestää korkeampaa lämpötilaa ja haihduttaa lämpöä kehostaan tehokkaammin.