Näissä maissa on parhaat säät – täältä löytyy aurinkoa!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet ihmiset haluavat matkustaa paahtavan kuumaan ilmastoon, kun osa taas suosii matkakohteessaan mahdollisimman puhdasta ilmaa. Missä matkakohteessa on maailman parhaat säät? Noin 20 celsiusasteen lämpötilaa pidetään usein kaikista ihanteellisimpana. Tällöin ei ole vielä liian kuuma.

Ecuadorissa on vuoden ympäri keskimäärin 20-22 celsiusastetta päiväsaikaan, joten siinäpä on paras kohde lämpimän sään ystäville. Jos kaipailee mahdollisimman aurinkoisen sään perään, kannattaa matkustaa Yhdysvaltojen Arizonaan. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Arizonassa sijaitseva Yuma on maailman aurinkoisin kaupunki. Siellä paistaa aurinko keskimäärin 11 tuntia päivässä.

Sadetta vieroksuvien kannattaa puolestaan pakata laukkunsa ja matkata Namibiaan Swakopmundin kaupunkiin. Kaupungissa sataa erittäin harvoin, ja joskus sateiden välillä voi olla jopa vuosikymmenten tauko. Ilmasto on aavikkomainen.

Mikäli pitää 50 prosentin kosteusprosenttia ihanteellisena, on unelmien matkakohde Kyproksella. Saaren ilmasto suosii lämpimästä ilmasta pitäviä, mutta hellii samalla meren tarjoamalla kosteudellaan. Vaikka suomalaisista saattaa tuntua toivottomalta rämpiä helmikuun lumihangessa, löytyy vielä enemmän lunta Japanista. Japani on lumifanien paikka, ja maan sijainti tekee siitä maailman lumisimman paikan.

Trooppista ilmastoa suosivien on ehdottomasti matkustettava Brasiliaan. Planeetan trooppisin paikka löytyy nimittäin sademetsien ympäröimästä maasta, joka on samalla Etelä-Amerikan suurin valtio sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan.

Jos ei pidä tuulisesta säästä, kannattaa matkustaa Kongoon, sillä siellä ei tuule juuri koskaan. Mikäli haluaa mahdollisimman puhdasta ja hyvälaatuista ilmaa hengitettäväksi, on matkakohteen parasta sijaita Islannissa. Listauksen suoritti Pure Wow -sivusto.