Pienikiveksiset apinat huutelevat naisille muita enemmän

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Naisille huuteleminen on monissa maissa yleistä ja jopa ongelmallista. Suomalaiset miehet ovat tässä suhteessa vielä melko hiljaisia, ja naiset pystyvätkin yleensä kävelemään kaduilla ilman, että perään huudellaan.

Jos joku kuitenkin huutaisi, nainen voisi uusimman tutkimuksen mukaan heti kuitata asian sillä, että miehellä on vain pienet kivekset. US News -uutiset kertovat uudesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin miesten käytöstä suhteessa heidän sukuelintensä kokoon.

Cambridgen yliopistossa tutkittiin Jacob Dunnin johdolla kovaäänisiä mölyapinoita, joiden kautta saatiin todella mielenkiintoista tietoa urosten uhoamisesta, käyttäytymisestä ja naaraille huutelemisesta kivesten kokoon verraten.

Tutkimusta tehdessä huomattiin, että naaraiden saapuessa lähistölle tai kävellessä urosten ohi, pienikiveksisimmät urokset alkoivat pitämään kovaa ääntä ja huutelemaan naaraille. Tutkijoiden mukaan tämä kertoo paljon myös miehistä, sillä tulosta voidaan soveltaa ihmisiin. Ihmisillä ja simpansseilla geenit eroavat toisistaan vain kahden prosentin osalta, eli yhtäläisyyksiä geeneistä löytyy yllättävän korkeat 98 prosenttia.