Poliisin uusi ase pudottaa UAV-kopterit taivaalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

UAV-koptereiden käyttö on arkipäiväistynyt viime vuosien aikana, ja monet käyttävät niitä esimerkiksi näyttävien videoiden kuvaamiseen yläilmoista käsin. Laitteita käytetään kuitenkin myös laittomuuksiin, kuten toimittamaan kiellettyjä esineitä vankiloihin ja tunkeutumaan suljettuihin lentotiloihin.

Batelle Innovations on kehitellyt aseen, jolla epäilyttävät UAV-laitteet voi pudottaa taivaalta helposti ilman pelkoa ulkopuolisiin kohdistuvasta vahingosta. DroneDefender-kivääri lähettää kopteriin kohdistettuja radioaaltoja, joiden avulla laitteen voi pakottaa laskeutumaan alas taivaalta.

Batellen DroneDefenderin käyttöä esitellään yhtiön tuoreella Youtube-videolla. Ase odottaa vielä Yhdysvaltojen tietoliikennekomission hyväksyntää, joten aivan vielä kuluttajat eivät pääse tiputtelemaan yläpuolellaan pörrääviä UAV-koptereita alas.