Piilokamera paljasti ihmisten reaktiot kiusaamiseen – mitä sinä olisit tehnyt?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa on suoritettu sosiaalinen koe, jossa testattiin kuinka ihmiset reagoivat kiusaamistilanteeseen. Piilokamera kuvasi sitä, miten ihmiset reagoivat nähdessään, että nuorta tyttöä kiusattiin hänen koulumatkallaan. Tilanne tapahtui vilkkaalla linja-autopysäkillä.

Bullying PSA -kanava julkaisi sosiaalisen kokeen tulokset videon muodossa. Video on osa kiusaamisen vastaista kampanjaa. Tunteisiin vetoava video osoittaa, että suuri osa ihmisistä puuttui kiusaamiseen. Aluksi ulkopuoliset seurasivat tilannetta sivusta ja kun he huomasivat, että tilanne äityi ikävään suuntaan, he puuttuivat tyttöjen keskusteluun.

Videolla näkynyt tilanne on harmittavan yleinen monelle nuorelle koululaiselle. On lohduttavaa nähdä, että koe onnistui ja ihmiset puuttuivat kiusaamiseen. Piilokameravideolla esiintyneet ihmiset näyttivät hyvää esimerkkiä muille, sillä kiusaamiseen tulisi puuttua aina.