Chewbacca pidätettiin Ukrainassa – hurja video leviää verkossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tähtien sota -elokuvista tuttu Darth Vader nousi ehdokkaaksi Ukrainan parlamenttivaaleissa. Vader edustaa Ukrainan internetpuoluetta. Herra yritti asettua ehdolle jo viime kevään presidentinvaaleissa, mutta hänet teilattiin kuitenkin lopulta ulos kilpataistosta.

Kyseessä ei ole pelkkä vitsi, sillä mies on oikealta nimeltään nykyisin Darth Vader. Tällä kertaa Chewbacca osoitti julkisesti tukensa herra Vaderille. Internetpuoluetta edustava Darth Vader aiheutti hämmennystä pyrkiessään maan parlamenttiin edustajaksi. Hän on havitellut aiemmin myös Kiovan ja Odessan pormestarin titteleitä.

Nyt netissä leviää video, jolla poliisit pidättävät Vaderin kampanjaa tukeneen Chewbacca-hahmon, koska kampanjointi oli kiellettyä vaalipäivänä. Karvaturkkinen Chewbacca on esiintynyt Tähtien sota -elokuvissa neljä kertaa. Pörröisestä ulkonäöstään tunnettu hahmo tekee paluun valkokankaalle joulukuussa ilmestyvässä seitsemännessä Star Wars -elokuvassa.