Viimeinkin! Särkänniemi lopettaa delfinaarionsa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pohjoismaiden ainoa delfinaario on sijainnut toistaiseksi Tampereella, mutta nyt Särkänniemi on tiedottanut lopettavansa delfinaariotoiminnan kokonaan. Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus on päättänyt, että delfinaarioliiketoiminta lopetetaan ja delfinaario suljetaan.

Delfinaariosta tehtyjen tutkimusten mukaan delfinaarion ympärillä pyörinyt liiketoiminta on ollut kannattamatonta jo pitkään. Asiakastyytyväisyys on Särkänniemen mukaan ollut edelleen korkea, mutta delfinaarion kulurakenteen kestämättömyyden vuoksi se on päätetty nyt sulkea.

– Delfinaariotoiminnan taloudellinen kannattamattomuus ja yleinen asenneilmaston muutos eivät ole uusia ilmiöitä vaan ne ovat kehittyneet vuosein kuluessa. Ensisijaista on nyt, että eläinten loppuelämä turvataan parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Tampereen Särkänniemi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

Delfinaariohenkilökuntaa koskeneet yt-neuvottelut on nyt myös käyty ja neuvotteluiden päätöksenä työntekijöille on tarjottu huvipuistosta korvaavaa työtä. Tällä hetkellä delfinaariossa keskitytään neljän pullokuonodelfiinin siirtämiseen toimivaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen eikä uusia näytöksiä enää pidetä.