Nerokas idea! Tomaatti korvaa hampurilaisen sämpylän

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on kehitelty viime vuosina hampurilaisten versioita, joissa vaalea vehnäsämpylä korvataan ruisleivällä. Nyt japanilainen Mos Burger on kehittänyt tomami-burgerin, jossa sämpyläleipä korvataan tomaatilla. Tätä ideaa voi hyödyntää myös kotona.

Wall Street Journal uutisoi, että tomami-burgereita ei myydä kuin kausiluonteisesti. Jokainen voi kuitenkin valmistaa tomaattiburgereita itse, koska idea on sama kuin tavallisessa hampurilaisessa. Sämpylän virkaa ajaa halkaistu tomaatti.

Japanilaiset ovat tunnetusti terveellisen ruokavalion kannattajia. Yleensä hampurilaisen ähkyosuus johtuu juurikin valtavasta sämpylästä, joka syömisen jälkeen turpoaa vatsassa. Lähes kaikki Suomessa myytävät pikaruokaloiden sämpylät valmistetaan Vantaalla sijaitsevassa yrityksessä.