Yritys huijasi autistipoikaa – palveluskoira olikin kouluttamaton

Viihdeuutiset · Annika Kela

Autistisen englantilaispojan avustajaksi hankittu kultainennoutaja on osoittautunut palveluskoiran väärennökseksi. Perheelle selvisi pian koiran hankkimisen jälkeen, että 11-kuukautinen Buddy ei osannut edes helpoimpia käskyjä, kuten nouda, istu tai paikka.

Seitsemänvuotiaan Bobbyn avuksi hankittu Buddy oli kouluttamaton tapaus. Perheenäiti Joanna Buckley oli maksanut koirasta yli 5.500 euroa Service Dogs Europe -firmalle. Kun äiti yritti olla asiasta yhteydessä firmaan, oli yritys kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Daily Mail -lehden mukaan yrityksen netti- ja Facebook-sivut on suljettu, eikä puhelinnumerot ole enää toiminnassa. Tapauksen jälkeen Buckleylle selvisi, että samainen yritys oli huijannut muitakin.

Firman entinen työntekijä Elizabeth Wacker kertoi, että yrityksen johtaja Henry Fitzsimons on pahin huijari maailmassa. Wackerin mukaan kenelläkään yrityksessä ei ole koulutusta tai ammattitaitoa palveluskoirien kouluttamiseen.

Vaikka Buddysta on tullut osa Buckleyn perhettä on Joannasta surullista, ettei hän voi luottaa edes siihen, että Buddy osaisi saattaa hänen poikansa turvallisesti tien yli. Service Dogs Europen sydämettömät toimet ovat järkyttäneet ihmisiä ympäri maailmaa.