Euroopan parhaat hotellit listattiin – tässä listan kärki!

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Condé Nast Traveler -matkalehden toteuttama lukijaäänestys on jälleen kerran valinnut maailman parhaat matkakohteet. Euroopan parhaimpien hotellien kärkikymmenikössä on peräti viisi italialaista majoitusalan liikettä. Suomi loistaa poissaolollaan.

Paras eurooppalainen hotelli löytyy Roomasta, kun ykkössijalle asettui Portrait Roma -hotelli. Toiseksi äänestettiin englantilainen Summer Lodge Country House, joka sijaitsee Dorsetin Evershotissa. Myös kolmanneksi sijoittunut hotelli löytyy Italiasta, tarkemmin Ravellosta.

Palazzo Avino sijoittui kolmanneksi vain muutaman kymmenyksen erolla kakksosijaan. Muita listan italialaisia vahvistuksia ovat roomalainen J. K. Place Roma sijalla kahdeksan, Castello di Casole sijalla yhdeksän ja kymmenenneksi äänestetty Portrait Firenze.

Sveitsiläiset Hotel d’Angleterre Genevestä ja Baur au Lac Zürichistä ovat listan sijoilla neljä ja seitsemän. Viidettä ja kuudetta paikkaa pitävät pariisilaiset hotellit The Peninsula Paris ja Le Bristol Paris.