Tesla-perustajan visiosta uusi video: Hyperloop-junalla 1 220 km/h

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seuraavien viikkojen aikana aloitetaan uudenlaisen superjunan testiradan rakentaminen miljardööri Elon Muski johdolla. Miehen visioima Hyperloop-superjuna on tarkoitus rakentaa Yhdysvaltain länsirannikolle Los Angelesin ja San Franciscon välille.

Konseptista julkaistussa videossa esitellään junan vaunut, eli kapselit, joiden sisällä ihmiset matkustavat. Kapselit kulkevat radalla 1.220 kilometrin tuntivauhtia. Elon Musk paljasti suunnitelmansa superjunasta vuonna 2013, jolloin myös Stara kertoi Muskin kunnianhimoisista tavotteista.

Nyt voidaan todeta, että projekti on ottanut harppauksen eteenpäin, sillä testiradan rakennus aloitetaan pian. Matka Los Angelesista San Franciscoon kestää autolla ajettaessa keskimäärin kahdeksan tuntia.

Superjunalla 610 kilometrin matka taittuu noin 30 minuutissa. Superjunan rata on silmukan muotoinen ja kapselit kulkevat tuubin sisällä magneettien voimalla. Ihmiset odottavat mielenkiinnolla hetkeä, jolloin superjunan testaaminen aloitetaan.