Brittilehti: Loch Ness onkin matkailuyrittäjien huijaus!

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Historoitsija Gareth Williams on shokeerannut ihmisiä ilmoittamalla, että Loch Nessin hirviö on pelkkä PR-temppu. Bristolin yliopiston professorina työskentelevä Williams uskoo, että myytti järvessä asuvasta hirviöstä on skotlantilaisten hotelliyrittäjien keksimä huijaus.

Professori on tehnyt kohupaljastuksen kirjoittamassaan novellissa Marise. Williamsin mukaan tarina Loch Nessin hirviöstä sai alkunsa lama-aikana, jolloin yrittäjät Skotlannissa olivat kovilla. Alueella toimivat hotellit olivat päättäneet yhdistää voimansa ja he palkkasivat markkinointiviestintään erikoistuneen DG Gerahty -yrityksen keksimään keinon, jolla he saisivat houkuteltua asiakkaita alueelle.

Professorin mukaan yksi firman PR-konsulteista keksi idean hirviöstä ollessaan lontoolaisessa pubissa työtovereidensa kanssa. Epätavallinen idea esiteltiin hotelliyrittäjille ja he kiinnostuivat siitä. Yrittäjät päättivät toteuttaa huijauksen ja pian myytti Loch Nessin hirviöstä lähti leviämään Englannissa, The Sun kirjoittaa.

Loch Nessin hirviö aiheutti mediassa kohun ja tuhannet ihmiset matkustivat pohjoiseen nähdäkseen järvihirviön. Hotelliyrittäjien ei ole tarvinnut tekaista tarinoita havainnoista sen jälkeen, sillä ihmiset ovat tehneet havaintoja itse ja levittäneet myyttiä. Tarina Loch Nessista osoittautui yrittäjien lottovoitoksi ja järven ympärillä olevien hotellien bisnes on kukoistanut siitä lähtien.