Maistuuko kahvi kitkerälle? Odottamaton niksi korjaa tilanteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa on lähenyt leviämään kokeilu, johon osallistuneet ihmiset ovat nauttineet kahvinsa suolan kanssa. Monet ovat huomanneet, että kahvin maku on parantunut huomattavasti, kun sekaan on laitettu ripaus suolaa.

Tutkimusten mukaan suola vähentää ruoan tai juoman kitkeryyttä ja korostaa muita aromeja. Ihmiset ovat olleet yllättyneitä siitä, että halvasta ja kitkerästä kahvista on tullut pehmeämmän makuista sen seurauksena, että kahviin on lisätty pieni määrä suolaa.

Twitterissä on julkaistu aiheeseen liittyviä kommentteja ja niiden perusteella suola ei tee kahvista suolaista vaan pelkästään vähemmän kitkerää. Metro-lehden mukaan testi toimii, sillä toimittajat olivat nauttineet kahvinsa hyvillä mielin suolan kanssa. Ajatus suolan lisäämisestä kahviin vierastuttaa, mutta kokeilemalla voi ottaa selvää toimiiko niksi.