Upea video: La Sagrada Familian viimeinen vaihe alkoi 130 vuoden jälkeen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä on Barcelonassa sijaitseva La Sagrada Familian basilikakirkko. Henkeäsalpaavan upea rakennus on ollut keskeneräinen vuosisatoja, sillä kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882.

Kun vastuu rakennustöistä ja kirkon suunnitelemisesta siirtyi vuonna 1883 Antoni Gaudille, muuttui urakka yllättäen lähes loputtomaksi. Gaudin monimutkaisten ja mahtipontisten suunnitelmien toteuttamista on jatkettu tähän päivään asti. Gaudi menehtyi vuonna 1926 ja hänet on haudattu kirkon kryptaan.

Rakennustöiden on toivottu valmistuvan vuonna 2026, jolloin tulee kuluneeksi sata vuotta Gaudin kuolemasta. Barcelonan kaupunki on äskettäin ilmoittanut, että näillä näkymin aikataulussa tullaan pysymään, sillä La Sagrada Familian rakennustöiden viimeinen vaihe on aloitettu.

Kirkon lopullisesta ulkomuodosta on julkaistu upea timelapse-video. Vaikka onkin vielä aikaista varata lentolippuja Barcelonaan vuodelle 2026, ihastuttaa monia matkailjoita ajatus, että valmistumattomaksi kirkoksi tituleerattu Sagrada Familia tulee valmistumaan vielä heidän elinaikanaan. Voisi luulla, että kirkon valmistumisen kunniaksi Barcelonassa järjestetään ennennäkemättömän suuret juhlat.