Tjäreborg: Lomaseksi on tärkeää suomalaisille isille

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Enemmistö suomalaismiehistä matkustaa mieluiten puolisonsa kanssa. Erityisesti isät arvostavat lomalla kumppanin kanssa vietettyä kahdenkeskistä aikaa ja seksiä. Kavereiden kanssa tehdyt reissut ovat puolestaan isille rentouttavia hetkiä kiireisen arjen keskellä.

Tulokset käyvät ilmi Tjäreborgin lokakuussa 2015 teettämästä tutkimuksesta, johon yhteensä 8.946 suomalaista. Vastaajista 2.693 oli miehiä.

Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia alle 45-vuotiaista isistä pitää urheilutapahtumien seuraamista tärkeänä osana kaverireissuja. Olennainen osa kaverireissuja on saman ikäryhmän mukaan bilettäminen (71 %) ja yhteiset aktiviteetit, kuten golf ja pyöräily (56 %). Kaverireissut ovatkin erityisesti nuoremmille isille hetki rentoutua hetkisen perhearjen keskellä.

Myös puolison kanssa kahden tehdyt lomamatkat ovat tärkeitä, sillä 66 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä matkustaa mieluiten puolisonsa kanssa kahdestaan. Peräti 89 prosenttia alle 35-vuotiaista miehistä kertoo lomaseksin olevan tärkeää ja samanikäisistä naisistakin 82 prosenttia on samaa mieltä. Isistä 84 prosenttia pitää lomaseksiä puolison kanssa tärkeänä osana lomaa, äideistä samoilla linjoilla on 76 prosenttia.

– Perheissä lomalta odotetaan yhdessäolon lisäksi myös turbobuustia lakanoiden väliin, erityisesti isien odotukset näyttävät olevan korkealla, kommentoi tuloksia Tjäreborgin markkinointipäällikkö Anu Koskinen.

Enemmistö miehistä valitsee rantaloman kaupunkiloman sijaan. 72 prosenttia kaikista miehistä ja jopa 96 prosenttia alle 45-vuotiaista isistä suuntaisi etelänlomalle. Miehet haaveilevat eksoottisista lomakohteista, kuten valkoisten hiekkarantojen Balista, kirkasvetisestä Mauritiuksesta sekä ranta- ja kaupunkiloman yhdistävästä Palma de Mallorcasta. Todellisuudessa miehet matkustavat kattavasta kohdevalikoimasta huolimatta Tjäreborgin matkoilla hieman lähemmäs: suosituimmat lomakohteet ovat Gran Canaria, Teneriffa ja Alanya.