Pentagon laati suunnitelman zombiearmeijan varalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on laatinut pelastautumissuunnitelman zombiearmeijan toteuttaman hyökkäyksen varalle. Pentagon on julkaissut suunnitelman jo vuonna 2011, ja sen kulkee nimellä CONOP 8888. Dokumentti on valtion virallinen asiakirja.

Foreign Policy Magazine on julkaissut raportin Yhdysvaltain armeijan ja puolustusministeriön laatimasta asiakirjasta, jossa on seikkaperäinen pelastussuunnitelma eläviä kuolleita varten. Samassa suunnitelmassa kerrotaan myös muista ihmiselämää uhkaavista erikoisista muodoista, joihin kansakunnan tulisi varautua.

Yhdysvaltojen hallitus ei mielellään puhu suunnitelmasta. Se on myöntänyt, että dokumentti on laadittu lähinnä harjoitusmielessä, ja sen sisältöä on tarkoituksella liioiteltu. Kuvitteellisten tilanteiden avulla on helpompi motivoida ja luoda mitä kummallisimpia skenaarioita. Harjoituksissa käytettäviä suunnitelmia ei saa sekoittaa aitoihin tilanteisiin, ja siksi puolustustreenien teemat ovat yleensä kaukana todellisuudesta.

Vaikka maailmassa ei ole raportoitu yhdestäkään oikeasta zombiesta, puhutaan elävistä kuolleista päivittäin muun muassa kauhuviihteessä ja populaarikulttuurissa. Zombie on alkuperäisen mytologian mukaan voodoo-papin henkiin herättämä ruumis, ja uskomukset ovat saaneet alun Afrikasta.

Osa ihmisistä uskoo, että maailmassa suoritetaan kokeita, jotka voivat epäonnistuessaan aiheuttaa ihmisten muuttumisen elävien aivoilla herkuttelevaksi zombilaumaksi. Tätä varten terveiden ihmisten tulisi suojautua asianmukaisesti.