Harvinainen valas viimein videolle – silmiähivelevän upea näky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Meribiologit ovat onnistuneet saamaan harvinaislaatuista videokuvaa mystisestä Omuran valaasta Madagaskarin rannikolla. Äärimmäisen harvinainen valas näyttäytyi tutkijoille ja ensimmäistä kertaa historiassa nisäkkäästä onnistuttiin saamaan videokuvaa.

Wildlife Conservation Society -tutkimusryhmän johtaja Salvatore Cerchio kertoi tiedotteessaan, että vuosien ajan tutkijat ovat etsineet Omarun valaita löytämättä niitä. Havainnot valaasta ovat olleet harvassa ja usein havaintoja ei ole pystytty edes vahvistamaan. Monet tutkijat epäilivät Omuran valaan kuolleen sukupuuttoon.

Nyt Omarunin valas on näyttäytynyt tutkijaryhmälle ja he ovat sen lisäksi onnistuneet saamaan valaasta näyttävää videokuvaa. Royal Society Open Science -sivuston mukaan tutkijat olivat yllättyneitä törmätessään Omarunin valaaseen Madagaskarilla, sillä niistä on tehty havaintoja vain Intian valtameressä sekä Thaimaan ja Filippiinien rannikoilla. Cerchion tutkijaryhmä on tehnyt historiaa kohtaamalla uljaan ja harvinaisen merinisäkkään odottamattomassa paikassa.