Piilokamera paljasti: Ihmiset huijasivat sokealta rahaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen Adrian Gee on tunnettu useista nettivideoistaan. Viimeisimmässä sosiaalisessa kokeessa mies testasi ihmisten rehellisyyttä kadulla. Sokeaksi mieheksi tekeytynyt Adrian pyysi ohikulkevilta ihmisiltä kolikoita hänen viiden dollarin seteliään vastaan.

Miestä seurannut piilokamera on taltioinut kanssakäymiset videolle. Sokea mies tarjosi ihmisille viiden dollarin setelin sijaan ”vahingossa” 50 dollarin seteliä. Osa ohikulkijoita oli rehellisiä ja he kertoivat, että sokealla miehellä oli mennyt setelit sekaisin.

Osa huijasi mieheltä rahaa silmiään räpäyttämättä. He ottivat vastaan 50 dollaria ja antoivat miehelle kolikoita viiden dollarin edestä. Adrian Geen suorittama sosiaalinen koe poiki huolestuttavia tuloksia. Vain harva ihmisistä oli rehellisiä, kun taas toiset huijasivat sokeaa ilman minkäänlaista omatuntoa. Olisiko sinulla sydäntä huijata sokealta ihmiseltä rahaa?