Ruotsalaiset penisleivonnaiset Movemberin hittituote

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen Hanna Larssonsin konditoria on valmistanut marraskuussa alkaneen Movemberin kunniaksi peniksen muotoisia leivonnaisia. Herkut ovat osoittautuneet hittituotteeksi jo kampanjan alkupäivinä. Osa leivonnaisten hinnasta lahjoitetaan Ruotsin Movember-keräykseen.

Koko marraskuun ajan kestävän Movember-kampanjan tarkoituksena on kasvattaa viiksiä kuukauden ajan ja samalla ihmisiä valistetaan miesten terveysongelmista, kuten kives- ja eturauhassyövästä. Ruotsalainen leipomo on halunnut osallistua talkoisiin valmistamalla peniksen muotoisia leivonnaisia. Herkku on valmistettu kakkupohjasta, kermavaahdosta ja passionhedelmämoussesta.

Yksi leivonnainen maksaa 25 kruunua, eli 2,70 euroa. Jokaisen peniskakun hinnasta lahjoitetaan 50 senttiä hyväntekeväisyyteen. Ensimmäinen Movember alkoi vuonna 2003 Australiassa pubissa tehdyn vedon seurauksena. Nykyisin sitä vietetään virallisesti yli 20 maassa ja Movemberin aikana järjestetään useita eri sivutempauksia.

Denna månaden stödjer vi blå bandet. För varje såld bakelse skänker vi 5:- till prostataforskningen

Posted by Hanna Larssons konditori on Sunday, November 1, 2015