Star Wars -faneille pettymys – elokuvateatteri kielsi naamarit ja valomiekat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars: The Force Awakens -elokuvan ensi-ilta lähestyy kovaa vauhtia. Monet fanit valmistautuvat tälläkin kertaa pukeutumaan elokuvasarjan hahmoiksi ensi-iltaan. Lukuisat elokuvateatterit Yhdysvalloissa ovat kuitenkin tekemässä rajoituksia sen suhteen, mitä fanit voivat tuoda mukanaan näytöksiin.

Cinemark-elokuvateatteriketju on kieltänyt kasvot peittävien naamarit ja kasvomaalit sekä valomiekkoja ja laserpyssyjä esittävät leluaseet Star Wars: The Force Awakens -elokuvan näytöksissä. Myös AMC-teatteriketju on ilmoittanut verkkosivuillaan vastaavanlaisista kielloista, joskin he sallivat valomiekkojen mukaan ottamisen näytöksiin.

Syynä kiellolle ovat lukuisat Yhdysvaltoja ravistelleet joukkomurhat viime vuosina, kuten heinäkuussa Trainwreck-elokuvan näytöksessä Louisianan Lafayattessa tapahtunut ammuskelutapaus. Tästäkin huolimatta osa elokuvasarjan faneista on kritisoinut kieltoa Twitterissä hätävarjelun liioitteluna.