Unelmien työpiste – tee töitä makuuasennossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttöpäätetyö astuu kokonaan uudelle aikakaudelle, kun jatkossa istumatyötä voi tehdä myös makuuasennossa. Kalifornialainen Altwork-yritys on luonut The Station -nimisen työpisteen, joka mahdollistaa astetta rennomman työskentelyasennon.

Altworkin työpiste on tarkoitettu koodareille, suunnittelijoille, kirjoittajille tai muille tietokoneen näytön edessä työtä tekeville. Työpisteessä on neljä eri asentoa, jotka voi vaihtaa yhdellä napin painalluksella. Työpöydässä on magneetit, joiden avulla näppäimisö ja hiiri pysyvät alustassa, vaikka se olisi pystysuorassa tai ylösalaisin.

Mashablen toimittaja testasi työpistettä, ja hän huomasi rentoutuneensa huomattavasti makuuasennossa ollessaan. Huono puoli oli se, että hänen ajatuksensa karkailivat ja työnteko oli tavallista hitaampaa. Pystymmässä asennossa toimittajan kirjoituskyky palasi terävämmäksi. Työpistettä myydään 5.200 eurolla, mutta ensimmäiset mallit lähtevät uudelle omistajalle 3.500 euron tarjoushintaan.