Autovaras valitsi väärän kohteen – Teslan varkaus nolosti pieleen

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautojen maailman nopeasti mullistanut Tesla on nykyisin autoilun suunnannäyttäjä lukuisilla eri osa-alueilla. Äskettäin Tesla julkisti ensimmäisenä maailmassa automaattiohjauksen autoihinsa myös Suomessa. Nyt eräs autovaras on saanut huomata, että Teslaa ei olisi kannattanut valita kohteeksi.

Tesla Model S Autopilot Autosteer, Kuva: Stara
Tesla Model S Autopilot Autosteer, Kuva: Stara

Tärkeä osa automerkkiä ovat sen kanssa yhteensopivat mobiilisovellukset. Autot ovat koko ajan yhteydessä verkkoon, joten niiden sijaintia ja tapahtumia voidaan seurata metri metriltä esimerkiksi matkapuhelimella. Viime torstaina kanadalainen Katya Pinkowski palasi Teslansa luokse ja huomasi, että auto ei ollut enää siellä minne hän oli menopelinsä jättänyt.

Pinkowski tarkisti, ettei autoa oltu hinattu paikalta ja ilmoitti sen jälkeen tilanteesta Cary-miehelleen. Mies tarkisti auton sijainnin hetkessä kännykästään. Mies huomasi, että auto kulki parhaillaan Richmondin kaupungin kaduilla 70 kilometrin tuntinopeudella. Hän soitti poliisille ja kertoi auton tiedot virkailijalle, jotka opastivat poliisipartiot suoraan auton luokse.

– Se oli itse asiassa todella hauskaa. Huomasin, että hätäkeskuksen virkailija oli todella innoissaan. He eivät olleet kokeneet vastaavaa koskaan aiemmin, Cary Pinkowski kertoi The Province -lehdelle.