Perhe uhrasi lampaan jumalille – poika kuoli pian auto-onnettomuudessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Los Angelesin Burbankissa sattui erikoinen tapahtumaketju, jossa sai surmansa 20-vuotias Richard Pananian. Kaikki alkoi siitä, kun hänen perheensä antoi uhrilampaan jumalille, jotta pahat henget lähtisivät pois pojan luota.

Richard oli aiemmin ollut kuoleman rajamailla vakavien terveysongelmien takia. Hän kuitenkin onnistui välttämään kuoleman ja sai elämänsä järjestykseen. Hänen armenialaistaustainen perheensä halusi kuitenkin varmistaa pojan hyvinvoinnin, ja se uhrasivat lampaan kulttuurinsa perinteiden mukaisesti.

Richard joutui yllättäen auto-onnettomuuteen ajaessaan valtatietä pitkin uudelle työpaikalleen. Los Angeles Timesin mukaan miehen auto oli sinkoutunut kuuden metrin korkeuteen ja törmännyt liikennemerkkiin. Onnettomuusraportin mukaan Richardilla ei ollut turvavöitä, vaikka tiedetään, että hänen autossaan on ralliautoista tutut viisipistevyöt. Sukulaistensa mukaan mies käytti niitä aina.

Richardin perhettä on kuvailtu ystävälliseksi ja auttavaiseksi, ja he hakevat parhaillaan lahjoituksia netissä poikansa hautajaiskustannuksia varten. Uhrilammas on armenialaisten kristittyjen tapa kunnioittaa jumalia. Lampaasta valmistetaan lopulta juhla-ateria.