Koira säikähti ilotulitusta – pakeni junalla 38 kilometrin päähän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten monet koirat, Iso-Britannian Retfordissa asuva staffordshirenbullterrieri Buddy ei pidä rakettien ja muiden pommien äänistä. Halloweenina järjestetty ilotulitus säikäytti koiraparan niin pahasti, että se karkasi 38 kilometrin päähän kotoaan.

Rakettien ääniä säikähtänyt Buddy karkasi 400 metrin päähän kodistaan sijaitsevalle Retfordin juna-asemalle, ja hyppäsi lähdössä olevaan junaan. Paikallisen Retford Times -sivuston mukaan muut matkustajat seurasivat hämmästyksissään, kun yksinäinen koira etsi mukavaa istumapaikkaa itselleen.

Buddyn omistajat etsivät kuumeisesti koiraansa, ja kyselivät Facebookissa olisiko kukaan nähnyt heidän lemmikkiään. Lopulta eräs Facebook-käyttäjä kertoi nähneensä ruskean stafffodshirenbullterrierin nousseen Sheffieldiin matkalla olleeseen junaan.

Buddy ehti reissunsa aikana ystävystyä kanssamatkustajansa kanssa. Junan henkilökunta piti huolen, että koira kuljetettaisiin turvaan Sheffieldin asemalta. Seuraavana päivänä Buddyn omistajat ajoivat paikalle hakemaan uskomattomalle matkalle päätyneen karkurin kotiin.

– Nyt tiedämme kuinka paljon Buddy pelkää ilotulitteita. Aiomme pysytellä sen kanssa koko ajan 5. marraskuuta järjestettävänä kokkoyönä, ja pidämme verhot visusti kiinni, koiran omistaja Lauren Trenham kuvailee.

– Buddy oli ihana koira. Erittäin ystävällinen ja upeaa seuraa. Olen iloinen, että se pääsi takaisin omistajiensa luo, Northern Rail -rautatieyhtiön edustaja kertoo.