Unelmaduuni: ”Etsitään jouluvalojen selvittelijää”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tesco-kauppaketju on ilmoittanut hakevansa tänä vuonna paketoijien lisäksi jouluvalojen selvittelijöitä. Työpaikkailmoituksessa luvataan täysipäiväistä pestiä henkilöille, jotka osaavat selvitellä solmussa olevia johtoja ja jouluvaloja kuin alan ammattilaiset.

Työntekijän taitoa mitataan sillä, kykeneekö hän selvittämään kolmemetrisen johdon keskimäärin kolmessa minuutissa. Ilmoituksen mukaan työntekijällä on oltava joulumieltä, kärsivällisyyttä ja innokkuutta tehtävään.

Mirror-lehden mukaan työntekijän tehtävänä on auttaa myymälöiden koristuksessa selvittelemällä johtoja. Sen lisäksi johtojen selvittelijä osallistuu asiakkaiden palvelemiseen. Myymälän asiakkaat voivat korvausta vastaan tuoda jouluvalonsa selvittelijälle, joka selvittää johdot sillä välin, kuin asiakas hoitaa ostoksiaan myymälässä.

Työpaikkailmoitus on aiheuttanut hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Ideaa pidetään loistavana, sillä monissa perheissä vältytään turhilta riidoilta, kun jouluvalot viedään ammattilaisen selvitettäväksi kauppaostosten yhteydessä. Tällaisia jouluapulaisia kaivattaisiin myös suomalaisiin marketteihin.