Käänteleekö koirasi päätään sivulle? Tätä se tarkoittaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirien eleisiin ja ilmeisiin liittyviä tutkimuksia on tehty paljon eikä ihme, sillä moni koiran omistaja haluaisikin varmasti oppia tuntemaan koiransa läpikotaisin. Mental Floss kertoo nyt uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan koira näyttää omistajalleen välittävänsä hänestä tilttaamalla päätään sivulle.

Moni koira kääntää päätään sivulle kuunnellessaan tai tarkkaillessaan omistajaansa. Koiran pään kääntäminen näyttää suloiselta, mutta sillä on myös suurempi merkitys. Koira haluaa näyttää omistajalleen kuuntelevansa häntä ja keskittyvänsä siihen, mitä ihmisellä on sanottavaa.

Koira kääntää päätään sivulle myös silloin, kun se yrittää lukea omistajansa tunnetiloja tai haluaa näyttää ihmiselle empatiaa ja kertoa välittävänsä hänestä. Kääntäessään päätä koira myös kuulee paremmin, minkä vuoksi se voi välillä käännellä päätään kuunnellessaan käskyjä tai kaukaa kuuluvia ääniä.