Mies, näin naiset reagoivat Tinder-kuviin – kullanarvoisia ohjeita

Digi Lifestyle · Annukka Heikkilä

Tinder on tänä päivänä todella suosittu sovellus, jonka kautta ihmiset etsivät kevyttä jutusteluseuraa, treffikumppaneita, yhden illan juttuja ja myös mahdollista uutta parisuhdetta. GQ halusi selvittää, miten naiset käyttävät Tinderiä, minkä vuoksi he tarkkailivat ja keräsivät tietoa kymmenen naisen Tinder-käyttäytymisen perusteella.

Videolla kaverukset käyttävät yhdessä Tinder-sovellusta. GQ on kasannut naisten toiminnan perusteella tietoa siitä, miten moni mies heitä kiinnostaa ja mitkä ovat miesten ensivaikutelmassa tärkeimmät tekijät. Naiset tarkastelivat yhteensä 634 miehen profiilikuvia kommentoiden ja luoden samalla muutaman uuden keskusteluyhteyden miesten kanssa.

634 miehestä syntyi yhteensä 80 yhteensopivuutta uusien tuttavuuksien kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että jopa 89 prosenttia miehistä hylättiin pelkän profiilikuvan perusteella. Pelkkä ulkonäkö ei ollut hylkäämisessä ainut perustelu, vaan naisten mielipiteeseen vaikuttivat myös miesten kirjoittama biografia, vaatteet ja kuvan ottamistapa sekä -tilanne.

Kuudella prosentilla miehistä oli profiilikuvanaan selfie-kuva, joista 90 prosenttia sai naisilta negatiivisen reaktion juuri sen vuoksi, että kuva oli miehen itse ottama selfie. Naiset reagoivat negatiivisesti myös sellaisiin profiilikuviin, joissa miehet olivat jonkun naisen kanssa hylkäämällä 96 prosenttia naisen kanssa otetuista profiilikuvista.

Vain 12 prosenttia miehistä saivat naiset kiinnostumaan heti pelkän ulkonäön perusteella. Epäselvät kuvat, oudot harrastukset, pelottava ulkonäkö ja paidattomat kuvat saivat naiset kavahtamaan. 28 prosenttia kiinnostavista miehistä esiintyi profiilikuvassa koiran kanssa, mutta eksoottisempien eläinten kanssa otetuista profiilikuvista jokainen hylättiin.

98 prosenttia kuvista, joissa miehillä oli lapsi sylissään, aiheuttivat negatiivisen reaktion naisissa. Naiset eivät tienneet kenen lapsi kuvassa on kyseessä ja pitivät huonona asiana sitä, että lapsi otetaan kuvaan mukaan Tinderin kaltaisessa palvelussa, jossa on usein kyse seksistä. Profiilikuvaksi ei kannata naisten mukaan valita sellaista, jossa seisoo kavereidensa kanssa, koska nainen ei voi tietää kuka kuvassa esiintyvistä miehistä on profiilin käyttäjä.