Walmart ei myynyt rasismilippua – mies heitti pommin kauppaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelävaltioiden lippun tunnetaan suomalaisten keskuudessa paremmin nimellä rebel-lippu. Lippua on pidetty eräänlaisena tunnuksena Etelävaltioiden historiaa ja perinteitä kunnioittavien keskuudessa. Lipussa on sininen tähdillä koristeltu rasti punaisella pohjalla.

Osa yhdysvaltalaisista mieltää Etelävaltioiden lipun rasistiseksi tunnukseksi, koska alueella on ennen vanhaan käytetty ahkerasti tummaihoisten orjatyövoimaa. Lippua ovat myös kantaneet pohjoisia osavaltioita vastustaneet kapinalliset.

Walmart lopetti lippujen myynnin kesällä tapahtuneen rasistisen välikohtauksen vuoksi. 61-vuotias Marshall Leonard suuttui Walmartin päätöksestä. Hän syytti kauppaketjua julkisesti kannustavan kansalaisiaan anti-amerikkalaisuuteen, ja antoi varoituksen Walmartille sosiaalisessa mediassa.

Koska kauppaketju ei ottanut rebel-lipputuotteita takaisin kauppojensa hyllyille, päätti Leonard hyökätä Mississippin Walmartiin kotitekoisen pommin kanssa. Hän sytytti sanomalehteen käärityn pikkupommin palamaan ja heitti sen liikkeeseen keskellä yötä. Kukaan ei vahingoittunut, eikä pommi aiheuttanut pamausta suurempaa tuhoa. Mies on pidätetty.