Instagram-sensaatio paljasti totuuden: ”Kuvat eivät ole totta”

Digi · Annukka Heikkilä

18-vuotias Australialainen malli Essena O’Neill on luonut ison nimen itsestään sosiaalisessa mediassa. Essenalla on yli puoli miljoonaa seuraajaa Instagramissa, mikä johti mallisopimuksiin ja erilaisiin rahakkaisiin yhteistyökuvioihin. Essena on nyt kuitenkin päättänyt luopua kaikesta kertoakseen totuuden sosiaalisesta mediasta.

Essena on kyllästynyt siihen miten sosiaalisessa mediassa leviävät kuvat valehtelevat. Malli poisti hetki sitten tuhansia kuvia Instagram-tililtään ja jäljelle jätettyjen kuvien kuvatekstit hän muokkasi täysin uuteen uskoon. Uusissa kuvateksteissä Essena kertoo esimerkiksi sen, miten hän sai hoikalta näyttävän kuvan napattua vasta kymmenien otosten jälkeen ja kuinka kuvissa mainostetaan erilaisia vaatteita.

Essena perusti uuden verkkosivuston, jonka nimi on Let’s Be Game Changers. Nuori nainen kehottaa kaikkia muuttamaan sosiaalisen median suunnan ja elämään turhia kaunistelematta omaa elämäänsä. Ilmeisesti moni oli Essenan kanssa samaa mieltä, koska hänen uusi sivustonsa meni nopeasti viraaliksi. Nyt malli on julkaissut koskettavan videon kiitokseksi kaikille, jotka ovat auttaneet hänen sanomaansa leviämään ympäri maailman.

Kaikki artikkelissa mainitut videot on sittemmin poistettu verkosta.