Kalastajat tulivat samoilla apajille – karhu hermostui

Viihdeuutiset · Annika Kela

Alaskassa Katmain kansallispuistossa retkeilleet miehet olivat saapuneet virtaavan joen rantaan. Miehet ottivat kalastuvälineensä esiin ja alkoivat pyytää joesta lohta. Pian kalastajien seuraan liittyi suuri ruskeakarhu.

Miehet huomasivat, että karhu ei ollut mielissään nähdessään ihmisiä sen kala-apajilla. Slava Mylnikov tarttui kameraansa ja hän ikuisti kohtaamisen suuren karhun kanssa kuviinsa. Aluksi karhu pysytteli kalastajista etäällä, mutta sitten kun se näki kalastajien saavan saalista, alkoi se lähestyä miehiä.

Mylnikov kertoi Daily Mail -lehdelle, että karhu oli lopulta niin lähellä, että he päättivät luovuttaa paikan mesikämmenelle. Karhu oli piinannut miehiä tuijottamalla heitä ja seisomalla takajaloillaan. Karhun ahdistelutaktiikka toimi, sillä se sai kalastuspaikan lopulta itselleen.

Retkeilijät kertoivat, ettei heitä haitannut kalastasretken keskeytyminen, sillä he kunnioittavat alueella asuvia karhuja suuresti. He ovat vierailleet alueella usein ja he ovat törmänneet aiemminkin karhuihin. Slava on julkaissut karhusta otetut kuvat netissä.