Näitä matkustajat haluavat lentokoneisiin: Lastenhoitajia, internet, älynäytöt

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiö Monarch Airlines toteutti asiakkaillaan kyselyn, jossa tiedusteltiin lentomatkustajien toiveita tulevaisuuden matkustustapoihin liittyen. Eniten ihmiset haluavat ilmaisen internetyhteyden lennon ajaksi kaikissa lentokoneissa.

Kyselyssä tiedusteliin matkustajien toiveita seuraavalle viidelle tai kymmenelle vuodelle. Noin 77 prosenttia vastaajista vannoin ilmaisen nettiyhteyden nimeen. Puolet vastaajista haluaa lentokoneisiin myös henkilökohtaisen älynäytön, joka tarjoilisi matkustajalle etukäteen kohdennettua ohjelmatarjontaa.

Toivomuksissa oli myös, että lentokoneisiin tulisi omat osastot lapsiperheille. Osa jopa toivoi lentoyhtiön tarjoamia lastenvahteja tai hoitajia koneisiin.

Noin viidesosa haluaisi lentomatkoille parempaa ja tasokkaampaa ruokaa sekä välipaloja tarjoavan myyntiautomaatin, Daily Mail uutisoi. Toivomuslistalla oli myös kauneus- ja hyvinvointipalveluja sekä hierontaa omassa rentoutumisosastossa.