Ruokapakkauksesta lasit virtuaalitodellisuuteen – tältä suomalainen innovaatio näyttää

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on kehitetty uudenlainen elintarvikepakkaus, joka muuntuu hetkessä virtuaalilaseiksi. Käyttäjä sujauttaa älypuhelimen lasien sisään ja siirtyy virtuaalimaailmaan nostamalla lasit silmilleen. Google Cardboard -malliin perustuvat lasit on kehittänyt digitaalisiin painatuksiin keskittynyt PackageMedia Oy.

Keväällä alkanut Turun ja Vaasan yliopistojen yhteinen Co-creative Snacks -tutkimushanke on kansainvälisesti etulinjassa. Hanke tarkastelee modernin teknologian ja pelillistämisen mahdollisuuksia uudenlaisten välipalatuotteiden kehittämisessä yhdessä elintarvikealan, pakkausteollisuuden ja pelialan yritysten kanssa.

Co-creative Snacks
Co-creative Snacks
Co-creative Snacks
Co-creative Snacks

– Jatkossa elintarvikkeiden mukana jaellaan yhä enemmän digitaalisia sisältöjä. Tämän pakkauksen avulla kuluttajan ei tarvitse erikseen hankkia kalliita laseja. Nyt virtuaalimaailmaan voi uppoutua suoraan pakkauksen avulla, kertoo toimitusjohtaja Mauri Reinilä PackageMedia Oy:stä.

Pakkausten ympärille kehitetty palvelualusta mahdollistaa jatkossa pelien ja digitaalisten palveluiden kehityksen. Hanketta koordinoi Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus Turun yliopistosta. Digitaalisten sisältöjen asiantuntijana toimii Turun yliopiston Technology Research Center ja Vaasan yliopisto tuo hankkeeseen kuluttajatutkimuksen osaamisen.