10 kiellettyä lastenohjelmaa – nämä olivat liikaa lapsille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Screenrant-sivuston tuoreella videolla tutustutaan 10 piirrossarjan jaksoon, joiden esittäminen televisiossa kiellettiin. Kieltojen syyt vaihtelevat aina terrorismista homoviittauksiin ja epilepsiaa lapsissa aiheuttaneisiin kohtauksiin.

Suomessa Pilipalipilotit-nimellä esitetyn Talespin-sarjan jakso kielleettiin, sillä sen juoni käsitteli terrorismia. Aihe oli arvatenkin hieman liian synkkä lauantai-aamun piirretyille jopa ennen syyskuun 11. päivän terrori-iskuja. Kieltolistalle päätyi myös Tiny Toons -piirretyn jakso, jossa päähenkilöt juovat olutta ja tulevat humalaan.

Japanilainen Sailor Moon -sarja joutui kotimaansa ulkopuolella sensuurin käsittelyyn kahden hahmon lesbosuhteen vuoksi. Dexter’s Laboratory -animaation jakso hyllytettiin sen sijaan homoihin liittyviin stereotypioihin perustuvan hahmon vuoksi.

Brittiläisen Pipsa Possu -lastensarjan jakso joutui kieltolistalle Australiassa, sillä se opetti lapsille olemaan pelkäämättä pieniä hämähäkkejä. Tämä ei järin fiksu opetus Australiassa, eli maassa, jossa monet hämähäkkilajit ovat ihmisille myrkyllisiä.

Mahdollisesti listan erikoisin syy kieltää jakso löytyy Arttu-sarjasta. Yksi sarjan jaksoista kiellettiin sen jälkeen, kun jakson vieraileva tähti, pyöräilijä Lance Armstrong kärähti dopingin käytöstä.