Ennio Morricone Suomeen 200-henkisen orkesterin kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin elokuvamusiikin säveltäjä Ennio Morricone saapuu ensi keväänä Helsinkiin osana The 60 Years of Music World Tour -maailmankiertuettaan. Säveltäjälegenda esiintyy noin 200 muusikosta ja laulajasta koostuvan orkesterinsa kanssa Hartwall Arenalla keskiviikkona 23. maaliskuuta 2016.

Italialainen Ennio Morricone on 60 vuotta jatkuneella urallaan tehnyt lähtemättömän vaikutuksen elokuvamusiikkiin, ja valtaosa elokuvamaailman ikonisimmista ääniraidoista on Morriconen säveltämiä. Artisti on kirjoittanut musiikkia yhtä lailla varhaisiin spagettiwesterneihin ja palkittuihin art house -elokuviin kuin menestyksekkäisiin kassamagneetteihin.

Morricone on vuosikymmenien saatossa työskennellyt esimerkiksi Sergio Leonen, Oliver Stonen, Terence Malickin, Brian De Palman, Pier Paolo Pasolinin ja Roman Polanskin kaltaisten ohjaajien kanssa. Juhlakiertueella Morricone johtaa suurta orkesteria ja kuoroa. Konsertissa kuullaan artistin tunnetuimpia teoksia, kuten sävellyksiä elokuvista Hyvät, pahat ja rumat, Vain muutaman dollarin tähden, Suuri gangsterisota ja Cinema Paradiso.

Lukuisten Grammy- ja Golden Globe -palkintojen lisäksi elämäntyöstään Oscarin saanut Ennio Morricone on juhlakiertueensa ohella ajankohtainen uuden Quentin Tarantino -elokuvan The Hateful Eight tiimoilta. Hän on säveltänyt 13. tammikuuta Suomen ensi-illan saavan westernin ääniraidan. Konsertissa on luvassa myös musiikkia Tarantinon elokuvasta.