Unelmaduuni? NASA hakee uusia astronautteja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA on äskettäin julkaissut tiedotteen avoimista työpaikoistaan Youtube-videon muodossa. Videolla astronautti Charlie Bolden kertoo, että NASA hakee uusia astronautteja tulevaisuuden avaruuslennoille.

Kyseessä on julkinen haku ja tehtävään voi hakea kaikki, ketkä ovat joskus haaveilleet astronautin urasta. Hakijoilta edellytetään kuitenkin yliopistotason tutkintoa matematiikasta, tieteestä, biotieteestä tai tekniikasta. Sen lisäksi hakijoilla tulee olla vähintään kolmen vuoden kokemus tai 1.000 lentotuntia suihkukoneella lentämisestä.

NASA on päättänyt alkaa kouluttaa uusia astronautteja hyvissä ajoin, sillä Mars-lentojen aloittamisen jälkeen tehtäviin tarvitaan enemmän astronautteja kuin aiemmin. NASA ilmoitti, että hakuaika alkaa joulukuussa ja päättyy helmikuussa. Valitettavasti suomalaiset eivät voi hakea tehtään, ellei heillä ole Suomen lisäksi Yhdysvaltain kansalaisuutta.