Ulkoilma vaarallista Kiinassa – kaasunaamarit käyttöön kaduilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Liaoningin provinssissa Kiinassa ilmansaasteiden määrä on kohonnut hälyttävälle tasolle. Mittaukset ovat osoittaneet, että saasteiden määrä on 50-kertainen WHO-organisaation asettamiin turvarajoihin nähden. Ihmisiä on kehoitettu pitämään tavallisten hengityssuojainten sijaan kaasunaamareita.

People’s Daily Online -sivuston mukaan ilmansaasteet ovat peräisin teollisuudessa ja kotitalouksissa käytetystä hiilestä, jota poltetaan muun muassa lämmitysjärjestelmissä. Ilmansaasteongelma on riistäytynyt käsistä, sillä monissa suurkaupungeissa ihmisiä on kehoitettu pysymään sisätiloissa tai tarvittaessa turvautumaan kaasunaamareihin.

Neljässätoista suurkaupungissa on mitattu vaarallinen määrä ilmansaasteita Liaoningissa. Kaupungeissa asuvien ihmisten terveys on uhattuna, sillä he altistuvat väistämättä ilmansaasteille. Saasteille altistuminen saattaa johtaa pahimmassa tapauksessa syövän, sydäntautien tai keuhkosairauksien kehittymiseen, sen lisäksi sydänkohtaus ja aivohalvausriski kasvaa. On sanomattakin selvää, että jos ilmansaastetilanteeseen ei tule pian muutosta, ovat kaikki kaupungissa asuvat hengenvaarassa.