Laskettelija putosi 500 metriä – turma tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ammattilaishiihtäjä Ian McIntosh joutui huhtikuussa rajuun onnettomuuteen kuvatessaan hiihto- ja lumilautavideota Alaskassa. Neacola-vuoristossa hiihtämässä ollut mies putosi satojen metrien korkeudesta, mutta selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla.

McIntosh luuli tuntevansa maaston hyvin, mutta kaatuikin noin metrin syvyiseen vajoamaan lumessa. Mies lähti tippumaan alaspäin vuoren lumista, lähes vaakasuoraa seinämää pitkin. Matkaa alas oli videon kuvauksen mukaan noin 500 metriä.

Putoamisesta hengissä selvinnyt hiihtäjö onnistui vielä kaivamaan itsensä pois alapuolella olleesta lumihangesta. Järkyttävä tilanne tallennettiin videolle, joka on nyt nähtävillä Teton Gravity Research -tuotentotiimin Youtube-tilillä.