”Valkosipulia syöneen miehen haju vetoaa naisiin”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Uusi tšekkiläistutkimus väittää, että naiset pitävät valkosipulia syöneiden miesten hajua puoleensavetävänä. Charles yliopiston teettämään hajututkimukseen osallistui 82 naista ja heidän tehtävänään oli nuuhkaista miehistä otettuja hajunäytteitä.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että naiset pitivät niiden miesten hajusta eniten, jotka olivat syöneet valkosipulia. Tutkimukseen osallistui 42 miestä ja heidät oli jaettu kolmeen ryhmään. Yksi ryhmä söi valkosipulia kapseleiden muodossa, yksi ryhmä söi raakaa valkosipulia ja yksi ryhmä ei syönyt valkosipulia lainkaan.

Daily Mail -lehden mukaan kapseleita syöneet miehet olivat naisten suosikkeja hajun perusteella. Toiseksi viehättävin haju kuului raakaa valkosipulia syöneille miehille. Tutkimuksessa miehet saivat valkosipulia syötäväkseen 12 gramman edestä.

Tutkijoiden mukaan valkosipuli vaikutti miesten tuottaman hien hajuun ja se vetosi vastakkaiseen sukupuoleen odottamattomalla tavalla. Tutkijat muistuttavat, että vaikka tutkimus osoitti, että valkosipuli sai miesten ihon ja hien tuoksumaan paremmalta, on valkosipulinen hengitys silti miehessä äärimmäisen huono ominaisuus. Naiset todennäköisesti kaikkoavat ympäriltä jos valkosipuli haisee miehen hengityksessä.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3313356/Forget-aftershave-want-charm-ladies-eat-GARLIC-Women-smell-sweat-attractive-eating-bulbs.html