Lennolla oli töyssyjä – lentoemo haastoi lentoyhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aer Lingus -lentoyhtiöllä työskennellyt Cassandra Reddin on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen töyssyisestä lentomatkasta. Nainen koki lennon aikana kuolemanpelkoa, joka johtui siitä, että lentokone tärisi ilmakuoppien vuoksi ja laskeutuminen oli töyssyinen.

Daily Mail -lehden mukaan nainen on haastanut Aer Lingusin oikeuteen siitä, ettei lentoyhtiö kyennyt tarjoamaan hänelle turvallista työpaikkaa. Nainen koki olleensa hengenvaarassa työskennellessään lennolla Malagasta Dubliniin.

Yhtiön mukaan lento-olosuhteet olivat kyseisellä lennolla huonot ja lentokone menetti jatkuvasti lentokorkeutta äkillisesti ilmakuoppien vuoksi. Lentokoneessa tilanne vaikutti Cassandran mukaan kaaoottiselta, sillä ruokakärryissä olevat tavarat putoilivat käytävälle ja lentokone tärisi jatkuvasti.

Laskeutuminen oli hänen mukaansa viimeinen pisara, sillä lentokone pomppi laskeutuessaan Dubliniin. Lentoemo istui lentokoneen perällä ja hän sai töyssyisestä laskeutumisesta niska- ja selkäkipuja.

Cassandra on kärsinyt paniikkihäiriöistä siitä lähtien. Reddinin mukaan kapteeni ja perämies olivat epäpäteviä lentämään. Aer Lingus on kiistänyt työntekijänsä hengen vaarantamisen ja yhtiön mukaan olosuhteista huolimatta tilanne oli kokoajan lentäjän hallussa.