Pysäyttävä video: Tältä syövän sairastaminen tuntuu

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Marraskuussa nostetaan tietoisuutta miesten yleisimmistä syövistä, eturauhas- ja kivessyövästä, ja kerätään rahaa niiden hoitamiseen. BuzzFeedYellow on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa nuoret ja aikuiset kertovat, miltä syöpä ja siitä selviäminen oikeasti tuntuvat.

Syövän voittaminen on todellinen taistelu ja sen voittajia kutsutaankin yleensä nimikkeellä selviytyjät. Videolla oman tarinansa kertovat henkilöt kuvailevat syövän sairastamista kuitenkin enemmän kärsimiseksi kuin taistelemiseksi. Henkilöt kertovat videolla kaunistelematta, millaisia asioita ja ajatuksia syöpä toi heidän elämäänsä.

Syöpää sairastaneet kertovat rohkeasti kameran kuvaamina heidän omasta taistelustaan ja siitä, miten he lopulta voittivat syövän. Syöpä ei ole vain vanhojen ihmisten sairaus, minkä vuoksi onkin hyvä, että kaikenikäiset ihmiset tuovat omia tarinoitaan esille ja kehottavat muita menemään säännöllisin väliajoin tarkastuksiin.