Jääkarhu tuhosi kuvausryhmän mökin: ”Jätti vain alkoholit koskematta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontodokumenttien tekeminen ei mene aina suunnitelmien mukaan. Tän sai huomata BBC-kanavan The Hunt -sarjan kuvausryhmä, jonka mökkiin murtautui nälkäinen varas. Kuvauksista palannut ryhmä löysi mökkinsä ovet revittynä irti saranoistaan.

Rakennuksen sisäpuoli oli kuin myrskyn jäljiltä. Rikokseen syyllistynyt jääkarhu löytyi lepäämästä mökin lähettyviltä. Häädettyään karhun pois valoraketeilla, kuvausryhmä meni tarkistamaan eläimen aikaansaaman tuhon määrää. Ilmeni, että ruoka oli maistunut eläimelle hyvin. Erityisesti se oli mieltynyt pekoniin.

– Se soi pekonia, paljon pekonia. Jauheliaa, pihviä, hapankermaa, jogurttia, mustikoita, tietenkin kanaa… Se söi kaikkea, kuvausryhmään kuulunut Håvard Festo kuvaili.

– Murtautuva karhu on pahempi kuin teinit kotibileissä. Jääkarhun ja kotibileiden ero on siinä, että karhu jätti koskematta alkoholiin… Mutta kaikkeen muuhun kyllä, tuotantoavustaja Sophie Lanfear avautui.

Karhu palasi mökille vielä uudelleen seuraavina päivinä, mutta jätti sen rauhaan syötyään kaiken ruoan. Murtautumisen jälkimaininkeja kuvaava video on nähtävillä Youtuben Earth Unplugged -kanavalla.