Kissat säikkyvät kurkkuja – tässä parhaat esimerkit

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet kissat pelkäävät kurkkuja, mikä on tullut selväksi useiden videoille kuvattujen tilanteiden myötä. Kissat ovat säikähdelleet kurkkuja hauskasti pomppimalla, minkä vuoksi yhä useampi kissan omistaja on halunnut laittaa oman lemmikkinsä testiin ja säikäyttää tämän kurkulla.

YouTube-videolla nähdään hauska videokooste tilanteista, joissa kissaa on koeteltu yllättävän kurkun avulla. Monissa tilanteissa henkilöt ovat asettaneet kurkun salaa kissan taakse esimerkiksi silloin, kun kissa on ollut ruokakipollaan eikä ole huomannut mitään. Kissan kääntyessä säikähtäminen on kerta toisensa jälkeen melkoinen ja saa kissan juoksemaan pakoon tassut sutien.

Kissojen reaktiota perustellaan sillä, että kurkku muistuttaa kissojen mielestä käärmettä. Käärme on kissojen luonnollinen vihollinen, minkä vuoksi kissat hyppäävät korkealle yläilmoihin pelästyneenä, kun outo pitkulainen käärmettä muistuttava asia on asetettu salaa niiden taakse.