Hakkeriryhmä julisti sodan terrorismia vastaan – paljastanut jo 900 Twitter-tiliä

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Anonymous-nimellä tunnettu hakkeroijien ryhmä harjoittaa omankädenoikeutta. Anonymous julisti YouTube-kanavallaan Pariisin tapahtumien jälkeen sodan ISIS-ryhmää vastaan ja kertoi tuhoavansa heidät. Anonymous on nähtävästi päässyt vauhtiin ja alkanut tunnistamaan uhkaavia henkilöitä sosiaalisen median avulla.

Anonymous on nyt tehnyt ensimmäisen siirtonsa ja julkaissut Economic World -sivuston mukaan ensimmäisen listansa uhkaavista tekijöistä. Hakkerit paljastivat ja toivat julki noin 900 Twitter-tiliä, joiden uskovat liittyvän ISIS:n toimintaan. Tällä hetkellä epäilyttäviä tilejä saatetaan Twitterin ylläpidon tietoon, minkä jälkeen niiden käyttäminen estetään.

Guy Fawkes -naamioiden taakana toimiva Anonymous varoitti terrori-iskujen tekijöitä tulevansa heidän peräänsä. Hakkeroijien tarkoituksena on tässä tapauksessa palauttaa inhimillisyys ja yhdistää ihmiskunta kybersodankäynnin avulla.