Tuntemattomat pelastivat naisen anoreksialta – väliintulo kuntosalilla

Terveys · Annukka Heikkilä

Lauryn Lax kärsi jo lapsesta asti vääristyneestä minäkuvasta. Hän piti itseään lihavana, alkoi kuntoilemaan monia kertoja päivässä ja lopulta näännyttämään itseään. Kuntosalilla Laxin nopean painon putoamisen huomanneet vieraat henkilöt olivat lopulta tulleet puhumaan asiasta naiselle ja pelastaneet hänen henkensä juuri oikeaan aikaan ennen kuin olisi ollut liian myöhäistä.

27-vuotias Lax kertoo Barcroft TV -kanavan kuvaamassa haastattelussa painaneensa pahimmillaan alle 36 kiloa, mikä on saman verran kuin mitä hän on painanut ollessaan kymmenenvuotias. Hänen kanssaan samalla kuntosalilla käyneet olivat huomanneet Laxin kuihtuvan pois ja päättäneet yhdessä tehdä asialle jotain.

Eräänä aamuna kun Lax oli saapunut autollaan kuntosalinsa pihalle joukko hänelle tuntemattomia ihmisiä oli saartanut nuoren naisen. Samalla salilla käyvät ihmiset kertoivat Laxille, että he ovat huolissaan tämän laihtumisesta. Kymmenen minuutin väittelyn jälkeen Lax oli antanut periksi ja suostunut menemään sairaalaan lääkärin tarkastettavaksi.

Sairaalaan päästyään Laxin sydän oli alkanut hidastumaan ja hänen elintoimintonsa pettämään. Nainen ehti sairaalaan juuri oikeaan aikaan, minkä vuoksi hän onkin hyvin kiitollinen vieraiden ihmisten väliintulosta. Tällä hetkellä Lauryn Lax auttaa muita nuoria parantumaan syömishäiriöistään käyttäen omaa kokemustaan hyödykseen.