Englantilaiset etsivät kaljua oravaa: ”Pelastettava pakkasilta!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Bedfordshiren Dunstablessa on näyttäytynyt orava, jolla ei ole lainkaan turkkia. Alueella asusteleva jyrsijä on saanut eläinrakkaat ihmiset huolestumaan, sillä talvipakkaset tekevät tuloaan, eikä oravalla ole turkkia pitämässä sitä lämpimänä.

Daily Mail -lehden mukaan asukkaat Dunstablessa ovat yhdistäneet voimansa ja käynnistäneet etsintäoperaation kaljun oravan löytämiseksi. Viranomaisten ja villieläinasiantuntijoiden mukaan oravan kiinniottaminen on sen edun mukaista, sillä se ei tule selviämään pakkasista ilman turkkia.

Paikallisia on kehoitettu ilmoittamaan karvattomasta oravasta tehdyistä havainnoista viranomaisille. Sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään kuva kaljusta jyrsijästä ja ihmisiä on kehoitettu olemaan valppaina siltä varalta, että orava näyttäytyy alueella. Viranomaiset ovat virittäneet alueelle ansoja ja Dunstablen yhteisö toivoo, että pieni eläin onnistutaan pelastamaan.