Miesurheilijat tylyttivät toimittajia – Kimi Räikkönen vain nauroi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naispuolisilta julkisuuden henkilöiltä kysytään haastattelutilanteissa täysin erilaisia kysymyksiä kuin miehiltä. Näyttelijät ja laulajat ovat jo pitkään puuttuneet seksistisiin kysymyksiin ja yrittäneet olla vastaamatta niihin, koska yleensä kysymykset eivät liity naisen ansioihin esimerkiksi heidän näyttelijän tai muusikon urallaan.

Cover The Athlete on julkaissut YouTube-kanavallaan hyvin havainnollistavan videon siitä, miten älyttömiltä naisille esitetyt kysymykset ovat. Videolla miesurheilijoilta kysytään urheilusuorituksen jälkeen heidän hyvän vartalonsa saloista, heidän asuistaan ja heidän rakkauselämästään.

Video on leikattu niin, että miesten reaktiot on otettu toisista haastatteluista. Epäilemättä miesurheilijoiden oikeat reaktiot kysymyksiin olisivat kuitenkin tulleet olemaan kutakuinkin samanlaiset jos heille oltaisiin esitetty videolla kuuluvat kysymykset. Videossa käytetyt kysymykset ja toimittajien kommentit olivat oikeista naisurheilijoille tehdyistä haastatteluista napattu.