Herkistävä näky: Orpo malajikarhu vapautettiin luontoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Borneossa sijaitsevalla rauhoitusalueella kasvatettu orpo malajikarhu Natalie on äskettäin vapautettu luontoon. Erityisen Natalien tapauksesta tekee se, että Natalie on ensimmäinen orpo malajikarhu, joka on päässyt takaisin luontoon siitä huolimatta, että ihmiset ovat kasvattaneet sen.

Bornean Sun Bear Conservation Centre -rauhoitusalueelle Natalie päätyi neljä ja puoli vuotta sitten, kun se jäi orvoksi salametsästyksen seurauksena. Hoitajien mukaan Natalie painoi saapuessaan vain 3 kiloa ja pienen karhun selviytyminen oli veitsen terällä.

Natalie osoittautui kuitenkin pian selviytyjäksi. Pitkän vieroitusjakson jälkeen hoitajat olivat sitä mieltä, että Natalie oli valmis selviytymään luonnossa ilman heidän apuaan. Barcroft TV-kanava on julkaissut netissä videon Natalien vapauttamisesta.

Kantohäkin luukun avauduttua Natalie syöksähti viidakon uumeniin, eikä se vilkaissutkaan hoitajiensa perään. Toisin kuin monilla harvinaisilla eläimillä, Natalien tarinalla vaikuttaisi olevan onnellinen loppu.